top of page
kvinnliga ingenjörsstudenter som firar sitt deltagande i cogigs talangprogram female technical engineer

FÖR STUDENTER

OM FEMALE TECHNICAL ENGINEER

Female Technical Engineer är ett av tre talangprogram som grundats och drivs av CoGig. Programmet startade 2020 och anordnas årligen i april till och med maj. I programmet strävar vi efter att skapa relationer mellan ingenjörsstudenter och den svenska industrin på ett unikt och personligt sätt. Under programmet kommer du som student att både utmanas och stöttas i din personliga utveckling. Vi är övertygade om att du kommer att lämna programmet och känna dig stärkt och redo att ta dig an en teknisk specialistroll på ett framgångsrikt och hållbart sätt.

Tillsammans med våra partnerföretag har vi skapat ett tryggt sammanhang för dig att utforska ditt intresse inom teknisk innovation och de olika rollerna som finns hos företagen. Du kommer att få den unika möjligheten att bygga personliga relationer med andra ingenjörer och nyckelpersoner inom de olika branscherna som företagen representerar. De värdefulla kontakter du får under programmet kan vara din biljett till en riktigt bra början på din karriär. 

ANSÖKAN TILL NÄSTA ÅRS FEMALE TECHNICAL ENGINEER
ÖPPNAR DEN 3 FEBRUARI 2025

DATUM FÖR FEMALE TECHNICAL ENGINEER 2025

ANSÖKAN ÖPPNAR
3 FEBRUARI

ANSÖKAN STÄNGER
5 MARS

DIGITALT VÄLKOMSTMÖTE
25 MARS

INSPIRATIONSDAGEN
1 APRIL

PARTNERBESÖK
2 APRIL - 7 MAJ

INTERVJU MED COGIG
2 APRIL - 7 MAJ

FEMALE TECHNICAL
ENGINEER GALA

14 MAJ

REFLEKTIONSMÖTE
21 MAJ

STEG FÖR STEG

Nedan kan du läsa mer om de huvudaktiviteter som ingår i programmet. Du kommer även att göra psykometriska tester, intervjuas och få chansen att reflektera och få feedback på din prestation under programmets gång. Allt för att ge dig en möjlighet att växa i ett professionellt sammanhang.

Programmets första dag! Du kommer att få träffa partnerföretagen för första gången genom olika mini-workshops. Under dagen får du även chans att genomföra en caseövning i mindre grupper och träna din problemlösnings- och samarbetsförmåga. Vi avlutar dagen med ett mingel för att fortsätta alla spännande samtal som påbörjats under dagen. 

_MG_6476.JPG

VAD DU KAN FÖRVÄNTA DIG AV PROGRAMMET

Som deltagare får du en personlig inblick i tio av de största industriföretagen i Sverige - en möjlighet som inte ges någon annanstans. Programmet ger dig förmåner som hjälper din karriär på både kort och lång sikt.

PROBLEMLÖSNING OCH PERSONLIG UTVECKLING

Utvecklas som person och din förmåga att lösa problem genom caseövningar, workshops, presentationer, intervjuer, tester och coachning från våra rekryterare.

AFFÄRSNÄTVERK

Programmet ger dig ett exklusivt nätverk med ledande företag och förebilder inom teknik.

KARRIÄRMÖJLIGHETER

Få ett försprång i en karriär hos partnerföretagen. Deltagare i programmet får ofta möjlighet till exjobb, traineetjänst eller ett första heltidsjobb efter examen. 

VÄNNER OCH

COMMUNITY

Möt likasinnade kvinnliga och icke-binära ingenjörsstudenter som villl jobba med teknisk innovation och problemlösning i framtiden. Efter programmet kommer du att ingå i CoGigs affärsnätverk för kvinnliga och icke-binära ingenjörer.

ANSÖKAN TILL NÄSTA ÅRS FEMALE TECHNICAL ENGINEER
ÖPPNAR DEN 3 FEBRUARI 2025

VÅRA PARTNERS

Under programmets gång kommer du att lära känna våra tio partnerföretag och få möjlighet att bygga värdefulla kontakter för framtiden. Du kommer att få chansen att möta förebilder med olika typer av specialistkompetenser. Lita på oss – det finns en stor möjligt du upptäcker en roll eller ett affärsområde som du inte visste fanns.

VILL DITT FÖRETAG VARA EN DEL AV FEMALE TECHNICAL ENGINEER?

Som partnerföretag erbjuds ni en unik möjlighet att stärka ert employer brand, rekrytera och bygga värdefulla relationer med kvinnliga och icke-binära ingenjörsstudenter för framtiden.

female technical engineer, kvinnliga ingenjörer som firar på cogigs gala med blommor i händerna

VEM KAN SÖKA?

Kvinnliga och icke-binära högskole-och civilingenjörsstudenter som studerar sitt näst sista eller sista år och som:

  • vill arbeta inom ett tekniskt specialistområde i framtiden

  • är intresserade av partnerföretagen

  • tycker om att hitta nya lösningar på tekniska problem

  • behärskar svenska och engelska både i tal och skrift 

VAD VI FÖRVÄNTAR OSS AV DIG

Om du erbjuds chansen att delta i programmet förväntar vi oss att du bidrar ​​med stor nyfikenhet och stort engagemang. Du kommer att få verktyg och vägledning i hur du får ut det mesta av programmet och kontakterna hos företagen, men vi kan förstås inte göra jobbet åt dig. Du måste våga gå utanför din bekvämlighetszon och ta för dig, för att växa och dra nytta av de möjligheter som du får genom programmet.

maria ekden, deltagare i female technical engineer 2022
citattecken
citattecken
Det är en unik möjlighet att få nätverka med olika företag, men även kvinnor inom teknik som kan inspirera och motivera. Slår verkligen också ett slag för att träffa kvinnor från andra universitet, där en gemenskap snabbt växte fram där erfarenheter och tips delades
Maria Ekden
Deltagare Female Technical Engineer 2023

FEMALE LEADER ENGINEER OCH FEMALE TECH ENGINEER

Dras du mer till ledarskap eller tech-sidan av ingenjörsyrket? Kika på våra andra två talangprogram - Female Leader Engineer och Female Tech Engineer. Observer att dessa två program hålls på engelska.

bottom of page